onsdag 18 juli 2012

FÖRSTA HELGEN 5-7 OKT KVARSTÅR för SALTKRÅKAN RACE 2012.


FÖRSTA HELGEN 5-7 OKT KVARSTÅR för SALTKRÅKAN RACE 2012.
Se forumet Seglaskuta.se under "evenemang" för mer förklaring

För övrig kommer här en hälsning från Calle på Svanen (och Calle och alla andra som vill kommentera på detta får också lära sig att använda forumet ;)

 "Hej allihop,
vädermässigt är det varje år stor skillnad mellan 28/9 och 5/10. Den första frosten inträffar de första dagarna i oktober och vindarna förändras också.  Hala däck och klippor är något alla blivit varse och med vad detta kan innebära. Jag har den bestämda uppfattningen att tidigarelägga racet. Dessutom vore det roligare med en betydligt längre bana- detta är en jollebana! Ellen & Co får kanske krubba sin lunch under gång.
Jag skulle gärna se ett (annat) race som sträcker sig över lördag-söndag. Så gjorde vi förr i tiden med Danderydspokalen. Jag förvaltar denna pokal sedan urminnes tider, men vill att den skall få nytt liv i fortsatt vandring. Man kan också göra evenemanget i två dagrace. Just det- det förra var alltså en redig skärgårdsrunda- overnight. Det var skarpare stävar förr.
Friska vindar,
Calle Ring
Svanen af Stockholm sedan 1976"

Har ni bråttom ut att segla så spara era argument till Saltkråkan så ska vi se till att ordna ett möte under Söndagen med representanter från varje skuta.


Ha en fortsatt trevlig sommar och så ses vi i Napoleonviken för att göra upp den 5e oktober som vanligt!


Fair Winds
Kiki, styrelseledamot med GHC


Fina Bilder från Saltkråkan Race (2007?): http://www.cybis.se/forfun/segel2/index.htm

Vad är Saltkråkan Race? 
Här beskriver Ellen hur seglingen, som är en träff mellan skutorna på Östkusten, brukar se ut: http://www.syellen.org/Skolsegelfartyget_Ellen/Hostsegling.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar