onsdag 20 augusti 2014

Nytt från Sjögården v 34 - augusti till oktober

I senaste Hamnkvartersnytt som skickas ut via e-mail från Sjögården har Gustav Taube kort och gott sammanfattat sommarens skutbravader och lite av det senaste som händer i Stockholms sjögård nu på sensommaren:

"Kulturarvsdagen genomförs i år 14/9. Det är ett internationellt evenemang. Årets tema är ”I krigens spår”. Anmälan om deltagande före 1/7 till Riksantikvarieämbetet och/eller Sjöhistoriska.

Sjövärnskåren Stockholm fyller 100 år och är arrangör av årets Rikstävlingar. De genomförs på
Skeppsholmen 13-14/9. Start 0800. Passa på att heja på ungdomarna och även delta i vårt firande av jubileet. Alla är välkomna. Sjögården hoppas att alla intressanta objekt på Skepps och Kastellholmarna håller öppet under dess två dagar. stockholm@sjovarnskaren.se

Framgångar för våra segelfartyg
. Trefaldigt svenskt silver i Fyn Rundt! I stora klassen kom Constantia tvåa, i lilla klassen kom Anna-Sofia tvåa och i specialklassen kom Astrid Finne tvåa. Seglingen samlade drygt trettio deltagare och startade 21/7 från Odense, därifrån i etapper till Middelfart, Assens, Marstal, Fåborg och Svendborg, således fem banor som mätte ca 15 M i snitt.

Skeppsholmens Folkhögskola bygger träbåtar. Nyligen deltog Vedjakten Sofia Linnéa i segling runt Runmarö. Över 40 slag med segel och mankraft. Vid Näsudden mötte f d minsveparen M20.

PUB ombord isbrytaren Sankt Erik 29/8. Något att äta, dricka, lyssna på musik. Mitt i Sjögården.

6-7/9 samlas flera av Stockholms vackraste segelbåtar och gör upp om en rad olika troféer. OBS! Fel datum: Saltkråkan Race går av stapeln första helgen i oktober, i år den 3-5 oktober!


Detta skickas till över 3 500 mottagare. Flera föreningar vidarebefordrar HKV NYTT till sina medlemmar. Meddela mig om Du eller andra vill komma med på e-postlistan eller strykas. /Gustaf "Gutte" Taube, ordf."


Bifogar här en version i jpeg-format - för att ladda ned full PDF version se Sjögrådens hemsida:

 www.sjogarden.se

..eller skriv direkt till Gustav Taube och be om att han lägger till er på listan för Sjögårdens utskick: gustaf.taube@sjogard.se


På Ellen (där jag började min karriär som blivande skutkuf innan SSF) brukar vi alltid förundrats över hur Gustav Taube lyckas luska fram och plocka ihop information om vad vi sysslar med (och alla andra sjörelaterade evenemang runt oss) utan att vi har skickat honom någon information eller bett honom marknadsföra vår verksamhet! Det är en beundransvärd insats och tjänst han gör oss.

Tids nog hoppas jag att vi kan få fler av våra kust och skutföreningar att sammarbeta och kommunicera mer effektivt för att hålla koll på varandra och samarbeta för att tillsammans få allmänheten och människor på land att intressera sig för våra verksamheter!

Fait winds
Kiki Beije, SSF

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar