söndag 23 februari 2014

Studiebesök på Vega, Skeppsholmsgården och Briggen Tre Kronor


Tisdagen den 11 februari tog jag med några klasskompisar från Klart Skepps yrkesutbildning för Skärgårdskaptener till Kastellholmen i Stockholm för att inspektera Briggen Tre Kronor som möjlig praktikplats. 
När vi ändå var i farten så kom jag på att det skulle nog vara intressant för våra ungdomsledare på Ellen att också få göra ett besök, så jag slängde ut en inbjudan via forumet på seglaskuta.se och på våra grupper på Facebook ("Unga Skutseglares utbyte") och Ellens interna sida.

Resultatet blev en sightseeing mellan flera verksamheter, från Skeppsholmen till Kastellholmen. 
Ett tiotal Ellen-seglare möttes vid Kungsträdgården och jag fångade upp dem först utanför den tremastade bramsegelskonaren VEGA, som ligger vid en flytbrygga längs Skeppsholmens kaj. Där visade Ib Bergström oss ombord och berättade lite om Vegas historia. 
Sedan tittade vi in i Skeppsholmsgårdens verkstad och fick kika på underhållet av Elmys rigg.

Vi kom till slut till briggens rigg-tisdag med deras erfarna volontärer som jobbar med underhållet i god ordning. Där hittade vi även USSOS egna Matilda Dagberg, som figurerar lite här och var på alla möjliga skutor.  

Studiebesöket var väldigt uppskattat av de yngre ledarna, som fick en mersmak för allt som de äldre hade att lära ut om hantverket med underhåll av skeppen!
 
Tisdagar är det verksamhet på både Skeppsholmsgården, i Årboden 17.30-20
(kolla www.skeppsholmsgarden.se för mer info) 
och rigg-gruppen i kolskjulet på Kastellholmen (briggen) håller på mellan 14-21 varje tisdag, 
fler entusiaster välkomnas! 

Använd gärna SSF's kanaler, blogg och facebook-sida för att annonsera om studiebesök/öppet skepp på fler skutor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar