torsdag 8 december 2011

Rapport från Styrelsemötet den 12-13 november i Jönköping


På SSF:s styrelsemöte den 12-13 november fanns förutom återkommande ärenden såsom ekonomi (ser positiv ut) och rapporter från organisationer som SSF är med i även följande viktiga punkter:
-          Fartygsansökningar för medlemskap i SSF
Linnea och Vega har valts in som aspirantfartyg.
Amber, som bytt ägare, är aspirantfartyg sedan förra styrelsemötet.
Agnes, är aspirantfartyg sedan tidigare.
Kontakter har tagits med marinens skonenrter Gladan & Falken.
-          En skrivelse till Infrastrukturministern angående Transportstyrelsens avgifter har sänts in tillsammans med Sveriges Ångbåtsförening.

-          På SSF:s årsmöte togs beslutet att vi vill bilda ett Kulturfartygsförbund ihop med Sveriges Ångbåtsförening (SÅF) för att kunna flytta upp vissa gemensamma frågor en nivå och bli starkare gentemot myndigheterna. SÅF har skjutit upp sitt beslut till sitt årsmöte nästa år. Samarbetet fortsätter dock i en annan form. Tillsammans med SÅF, Stiftelsen Skärgårdsbåten (som organiserar de stora passagerarångfartygen i framför allt Stockholmsområdet) och Båthistoriska Riksförbundet (BHRF) arbetar en delegation från SSF:s styrelse på en skrivelse till Kulturdepartementet där vikten av den kulturhistoriska aspekten lyfts fram. Varje organisation arbetar på en probleminventering när det gäller myndighetskontakterna och den kulturhistoriska aspekten. Dessa sammanställs sedan till en gemensam form och får ett gemensamt inledningsbrev.
Skrivelsen beräknas kunna insändas under första kvartalet nästa år.
-          I samband med förslaget till nya regler för att föra traditionsfartyg, som Fördevind berättat om tidigare, så arbetar en arbetsgrupp inom SSF med möjliga alternativa utbildningsvägar för att uppnå den nya bantade Fartygsbefäl klass VII-examen. I arbetsgruppen ingår Joel Wetterberg från västkusten, Lars Palm från sydkusten och Thomas Andersson från ostkusten. Hör av dej till dem om du har idéer och synpunkter. Kontaktuppgifter finns på näst sista sidan .
-          För att öka kontakterna mellan medlemmarna och styrelsen så har styrelsen beslutat att börja arbeta för att ost och syd ska få mer aktiva sektioner i stil med den som finns på västkusten.
I syd har Pinge Lindqvist och Lars Palm fått uppdraget och i ost Peter Rundström och Kiki Beije.
-          En grupp inom styrelsen har börjat se över stadgarna för att göra några förtydliganden. Förslag kommer i samband med kallelsen till årsmötet.
-          SSF finns nu i flera elektroniska medier, förutom hemsidan, det är Facebook, Blogg och som elektroniskt nyhetsbrev. Missa inte dem.
Besök Facebooksidan ”SSF-Sveriges Segelfartygsförening” och bloggen ssfseglamera.tumblr.com/ eller via www.ssf.h.se
Nyhetsbrevet e-Fördevind anmäler du din e-postadress till på hemsidan www.ssf.h.se
För SSF:s styrelse
Peter Rundström
Sekreterare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar